Översikt

En revolution i ritarbete

Få saker har skapat så mycket uppståndelse CAD-världen kring Macintosh som introduktionen av WildTools för PowerCADD. Plötsligt fick användarna ritverktyg som lätt matchade eller överträffade möjligheterna i dyrare CAD och illustrationsprogram. Med WildTools, blev de dyrare programmen lämnade efter, och Machintosh-användarna fick äntligen ritverktyg som kan göra deras PC-vänner gröna av avundsjuka. Nu med WildTools 10, fortsätter framstegen och du har kraftfulla verktyg för isometriskt ritande, arkitektur och maskinritningar.

Det kanske mest anmärkningsvärda med WildTools är hur anspråkslöst och bekant det verkar vid första anblicken. Du kan börja rita omedelbart, utan att titta i handboken, som i de flesta enklare ritprogram, och ändå är det uppenbart från början att verktygen har stor kraft och erbjuder enorma möjligheter.

Till exempel, alla CAD-program har ett fillet-verktyg, som du snart upptäcker bara fungerar mot linjer och cirklar. WildTools' fillet-verktyg kan lägga fyllnadsbågar mellan alla typer av objekt. Du kan alltså lägga en fillet mellan en roterad ellipsbåge och en parallell spline inuti en grupp.

Alla illustrationsprogram har verktyg för att dra bézierkurvor, och ändå beror de utan undantag av ett förvirrande uppbåd av tangenttryckningar för att manipulera kurvorna. Pennverktyget i WildTools är olikt alla andra. Det är oändligt mycket kraftfullare än det typiska pennverktyget, och ändå är det det överlägset enklare att använda.

Detta är hjärtat i kombinationen WildTools/PowerCADD, där skillnaderna mellan CAD- och illustration försvinner. Detta är ritande när det är som bäst, linjer och kurvor på papper, och det spelar ingen roll om du ritar en kontorsbyggnad, ett snedskuret kugghjul, en karta eller en blomma.

Sammantaget finns det över 200 kraftfulla verktyg i WildTools, och resultatet är ett imponerande framsteg inom detta område. Om du tillbringat någon tid med att rita på en dator, vet du att frustrationer är en väsentlig del av processen. Medan du ritar fungerar en del saker jämnt och fint och sedan kan du få en känsla av att gå i kvicksand när du kommer till något på ritningen som du inte kan klara lätt. WildTools kanske inte gör slut på alla frustrationer, men det eliminerar säkerligen de flesta som du stöter på i ritarbetet. När du väl fått erfarenhet av att rita med WildTools kan du aldrig vända tillbaka till det gamla.

 

 

Segebaden CAD-Data HB

Box 44

SE-178 02 Drottningholm

Tel: +4687590125

mob: +46704914288

www.segebaden-cad-data.se

In2Space