Annonserar WildTools 10.1.2 Upgrade

Efter 30 år av utveckling för PowerCADD och 20 år för WildTools, är de rikt utvecklade program. Det är inte rimligt att vänta stora förbättringar och innovationer. Sådant sker idag bara för   iPhone och iPad. Det kunde inte ske här … på vår bakgård … med vårt vördnadsvärda … gamla … gedigna program. Det skullet vara löjligt att ens tänka att detta vore möjligt.

 

Svårt att tro.

Dumt.

Crazy.

Men det är faktiskt vad som har hänt i WildTools genom de senaste åren. Det är förstås helt crazy, tokigt … och underbart.

Något underbart har hänt på väg till psykakuten.

Hur ironiskt är det inte att de största utbrotten av kreativ innovation ofta kommer i de mörkaste stunderna. Lincoln. Den ensamma Beatrix Potter. Churchill’s tio år som politisk vilde. Steve Jobs förödmjukelse vid sparken från Apple.

WildTools 3D föddes under ett 30-dagars arbetsraseri under Apples mörkaste dagar när varje affärstidskrift och nyhetstidning tvärsäkert rapporterade att Apples dagar snart var räknade.

Alla ni som har ett kreativt sinne har säkert själva erfarit detta. Så det borde inte komma som en överraskning att eländet inom arkitektyrket och den ekonomiska situationen har skapat en explosion av kreativitet och uppfinningsrikedom i utvecklingen av WildTools.

Anledningen till att WildTools är så bra är att verktygen har skapats av de som använder dem varje dag, sådana som aldrig slutar att fråga hur ritupplevelsen skulle kunna bli bättre, enklare och roligare Denna senaste version är resultatet av ett mycket nära samarbete med Matt Arnold, som ser vad som fattas och alltid söker efter sätt att förbättra saker.

Mat Arnolds utforskande sinne, känsla för estetik, frustrationer, passioner och skapande sinne finns i hjärtat och glädjen i WildTools. Favoritlinjer. Träd i vattenfärger i Träd och Buskar. Takspånsverktyget. Människoverktyget. Färgvalen. Alla har kommit från hans begåvade sinne och skickliga hand.

Favorit Offset för Offsetlinje och verktyget Parallelloffset.

Det är verkligen FANTASTISKT!

Vi lade till favoritoffseter till Offsetlinjen och Parallelloffsetverktyg

För att lägga till en favorit klickar du på det lilla plustecknet i exempelfönstret. Fvoriternas knappar visas i en favoritdocka underst i exempelfönstret.

 

Sedan i ritningen ...

 

Offsetfavoriter i "WildDock" i ritningen.

Ett klick för att ändra offsetvärdet.

…vi har en favoritdocka—kallad ”WildDock”—som visar dessa och andra favoriter i nedre kanten på ritningsfönstret. På så¨sätt kan du välja din favoritoffset med ett enkelt klick utan att gå till verktygsdialogen.

 

Reaktioner från användarna:

Jättebra funktion.

Det här är fantastiskt!

Jag tycker att det här är ett fantastiskt framsteg -- och en klar produktivitetsförbättring.

Tack för denna fantastiska utveckling. Det här kommer att spara massor av tid!

Det här är f......j fantastiskt.

Det här är absolut ytterligare en av dessa saker som får dig att undra varför det inte alltid har funnits.

Jättebra det här med offsetfavoriter i docka i ritningsfönstret!!!

En revolution inom måttsättning

Grönt gäller för amerikanska, Rött gäller för metriska mått.

Vi har en annan revolution i måttsättningsverktygen, där vi nu har färgkodade mått genom användning av grönt och rött för amerikansk respektive europeisk notation för att förenkla visningsvalet och så att du kan se vad du gör.

Det ger en stor förbättring av tydligheten i den nya måttsättningsdialogen. Även storleken av dialogfönstret är till stor hjälp. Vad jag lagt märke till är att jag snabbare fick klart för mig hela bilden av inställningarna i måttsättningsdialogen.

Damon Oriente

Sedan lade vi till Toleransnålen och Måttsättningstextnålen för att enkelt redigera måttsättnings-linjer i ritningen.

Ställ in Toleransnålen i verktygsdialogen.

Klicka på måtten i ritningen.

Toleransnålen med färgkodade enheter

 

Måttextnålen  låter dig lägga text som ett prefix eller suffix till måttet.

Måttextnålen redigerar ett mått

Dessa verktyg betonar automatiskt alla måttlinjer på ritningen så att du med en snabb blick kan se vilka måttlinjer som har redigerats och samtidigt visas linjens verkliga längd. Detta är fantastiskt.

Redigerade mått - - som inte visar 'verkligheten' - - är betonade i gult

 

 

Favoritlinjeverktyg

 

De flesta arkitektkontor har en väggkarta med kontorets standard för linjebredder som används för hårlinje, normal linje, måttlinjer, titelramar, etc.

 

Favorit Linjeverktyg i en horisontell presentation

Dessa verktyg arbetar i samband med linjestilen Normal hos Stilverktygen i WildTools. Verktygen gäller för Normal Linje, Hårlinje, Kantlinje, Kontur, Gränslinje, Centerlinje, Gömd Linje och Lång Streckad Linje.

Välj ett av dessa verktyg och använd sedan Attributfönstret för att ställa in attributen för dessa verktyg som för vilket annat verktyg som helst.

Klicka på ett av dessa åtta verktyg och du har ändrat pennstorlek och streckmönster för linjestilen Normal i WildTools. Vart och ett av dessa verktyg är egentligen en kopia av WildTools Linjeverktyg så du kan gå direkt till att rita linjer, eller så kan du använda vilket som helst av de andra verktygen i WildTools för att rita rektanglar, cirklar, polygoner, etc. med den nya linjebredden som du just har valt.

Observera att du måste välja Använd Stilar i WildTools förinställningar för att detta ska fungera.

Scroll-Stegning

Vi har lagt till skrollstegning som låter dig öka eller minska en numerisk inställning för ett verktyg, som tex Punkter Längs, Linjär Duplicering, Linjär Fördelning i farten. Medan du ritar med något verktyg med denna egenskap, hvåll ned Kommando och rulla med mushjulet för att ändra inställningen. Upp, upp, upp. Ned, ned, ned. Skärmen visar den nya inställningen för verktyget.

Övertoningsfyllnad

Matt Arnold frågade efter en möjlighet att skapa och redigera övertoningsfyllnader i ritningen där du kan se färgerna i relation till objektet och dess omgivande objekt

Så nu har vi ett Övertoningsverktyg. Det är fantastiskt, och det finns inget annat i världen som kommer ens i närheten.

Redigering av övertoning i en ritning.

 

Det ger dig möjlighet att skapa och redigera övertoningsfyllnader i en ritning där du kan se objektets färger jämfört med omgivande objekt.

Och sedan lärde vi Kniven och Frihandskniven att skära övertoningar på rätt sätt.

Justering av streckade linjer

Vi har nu ett verktyg med vilket du kan justera strecklängderna i en streckad linje på ritningen.

Klicka på ett streckat objekt och dra sedan reglaget upp eller ned för att ändra strecklängden.

Djävulen finns i detaljerna

Vi har många mindre förbättringar och många av dessa kan samverka. Till exempel, många av knapparna i verktygsdialogerna har verktygstips för att påminna dig vad de gör, och en del knappar är levande och ändrar utseende för att matcha olika alternatv i dialogen. Dessa nya knappar ser skarpa och fina ut på en Retinaskärm.

 

Skalaverktyget har fingerteknologi.

 

Vi har lagt till Australisk, Brittisk och Europeisk standard till stålbalkverktygen i paletten Muttrar & Bultar.

 

Verktygen Gå Till Lager och Trollkarlen betonar nu alla objekt på mållagret, så med en snabb blick kan du se vilka objekt som hör till det lagret.

 

Vi har animerad visning i en del av dialogerna, som till exempel i Graderingsverktyget för att visa dig grafiskt vad inställningen betyder.

WildTools Uppdateringar

WildTools befinner sig, som alltid, i ett konstant utvecklingstillstånd men är ändå en fullt pålitlig programvara som du kan använda dag ut och dag in.

Du kan när som helst  kontrollera vad som händer med WildTools.

Det finns en WildTools Uppdateringar… i Hjälpmenyn för att du, om du så önskar, ska kunna vara upp to date med den ständigt föränderliga världen av WildTools.

 

Om du ser något intressant eller vill fråga WildTools författare om något kan du ladda ned aktuell build innan en mindre uppdatering kommer ut. Den är alltid helt pålitlig programvara som du kan använda varje dag. Det är som ett långsamt rullande tåg som du kan hoppa på när som helst. Det är upp till dig, men de flesta av er vill nog uppdatera WildTools mindre ofta och bara efter att du fått ett meddelande.

 

Nog nu med allvarligt snack, nu ska vi se en del kul…

 

En WildTools 3D Revolution

 

Detta är verkligen pinsamt, när vi utvecklade WildTools 3D för sexton år sedan glömde vi något grundläggande: möjligheten att göra inställningar för att matcha  en bild eller en skärmdump av en 3D-modell. Ett tack till Mark Rhodes för att han uppmärksammat detta.

 

Vi började med att göra om WldTools 3D inställningsfönster. Du kan dra vinklarna runt eller skriva in dem.

En lila yta betyder att WildTools 3D 'skäms'

 

Du uppmanas att använda Skalavalet, vilkete är krigiskt fö exakt avbildning av stänger, rör och cylindrar. Och om du inte gör på rätt sätt ser WildTools att du gjort ett felaktigt val och kubsidan blir lila därför att WildTools är förnärmat för att du gjort en dålig bedömning.

 

Och nu har vi X-Axel, Z-Axel och Magisk Kub för att låta dig göra inställningar genom spårning i ritningen.

Användning av X-Axel och Magnetisk Kub

Mark Rhodes

mark@rhodeswork.com

www.rhodeswork.com

Det här är vad jag hoppats på! Mitt liv blev nu bra mycket lättare.  You rock, dude. Stay foolish.

 

Mark Rhodes

RHODESWORK

En Skruv  Lös I 3D

Och sedan frågade Mark efter en möjlighet att rita skruvar i en 3D presentation. Så när ingen såg det sprang WildTools & Muttrar och Bultar iväg tillsammans, 'krokade' ihop och nio månader senare har vi Muttrar och Bultar 3D. Vilket låter dig rita saker som det här:

 

Det är inte trolleri ... det är WildTools

 

I verktygspaletten för Muttrar & Bultar har du nu 3D-versioner av Hål, Rör, Gängor, Skruvar, Muttrar, Huvudskruv, Plåtskruv, Träskruv, Trallskruv, Bultar, Gängade Stänger med mera.

Les Misérables de WildTools

Träd & Buskar började med Aymeric Gillaizeau i Frankrike, en stadsplanerare. Han är en tvångsstyrd överdetaljerande perfektionist som gick till överdrift och skapade en häpnadsväckande samling träd och buskar med vackra färger som ändras i utseende efter läget i solen. Det är rent genialt.

Aymeric’s träd och buskar är fantastiska

Damon Oriente blev involverad i att försäkra oss om att vi skapade saker som landskapsarkitekter skulle uppskatta. Vi laborerade med några av Aymerics buskar och lade till några av Damons stilar. Han är verkligen skicklig, men han är inte tillräckligt plågad eller tokig.

Excellent. Superior. Great... Men Damon Oriente är inte tillräckligt crazy.

 

Matt Arnold lade sedan till grenar och en ny trädstil. Han skapade ett 'sophia'-träd, inte en tädtyp som ek eller alm, men någonting han hittade på och döpte efter Sophia Loren.

 

Nya trän från Matt

Han hittade på en ny stil med vattenfärgsträd  som inte liknar någonting du sett förut.

Det här är genialt.

Vi lade till färger från Monet, Gauguin, Manet and Degas och det plågade sinnet hos van Gogh.

Vi lade in dessa träd i ett Apple 'Cower Flow' gränssnitt så att du kan bläddra igenom dem. Det är baserat på slumptal så att inga exempel ska vara likadana.

Och ut igenom askan och bekymren drömde Les Misérables de WildTools en dröm som växte upp till en vacker blomma.

Jag älskar verkligen träd och buskverktygen.

Joyce Weise

DesignScapes

The Crazy Ones of WildTools

 

Låt oss stanna och påminna oss att kreativitet börjar med ett problem. Att du aldrig kan göra stora saker helt ensam, det kommer bara genom samarbete. Och innovation kommer från samarbete där det finns en oändligt förråd av ideer. Så tack till de nedanstående för attde skapat verktygen Träd & Buskar.

i deras wildaste drömmar kunde aldrig ha föreställt sig att  'samarbeta' med  programvara.

Inga email tillgängliga.

 

De ser alla olika på saker och ting

Människoverktyg

Vi har lagt till ett Människoverktyg som huvudsakligen är en skapelse av Matt Arnold, som gjorde alla teckningarna och effekterna.

Över 100 konturer av människor att välja från

 

Med ett enkelt klick kan du placera figurer som dessa:

Plattor

Matt kom också upp med idén om ett Plattverktyg som låter dig dra linjer med slumpartade avstånd och vinklar.

 

Ballongtext

Ballongtextverktyget är dramatiskt förändrat så att du kan använda nästan varje grafisk effekt du vill ha.

Liksom i många andra verktyg kan du skapa favoriter som visas i en favoritdocka i verktygsdialogen. Du kan därmed enkelt välja en tidigare skapad ballong med ett enda klick.

 

 

 

Ballongtext i alla former, storlekar och färger.

Du kan få vad du vill.

Bildramsverktyg

Vi har lagt till ett Bildramsverktyg med vilket du kan skapa fotoramar eller skapa en fantasifull inramning till din ritning.

Rita en ram runt vad som helst

Dialogen innehåller som exempel en bildvisning med foton av WildTools skapare Alfred Scott och hans kära familj.

Margareth och Elizabeth

Barnbarn

Böjverktyget

Matt Arnold ville kunna böja en del objekt.

                                    Före                                                och efter böjning

Så det finns nu ett Böjverktyg som låter dig omforma objekt med en bekant båge-på-korda ritrörelse så att objekten böjs längs bågen.

Flexibla Rör och Armerad Ledning

Rita armerad ledning eller rep

Vi har lagt till möjligheten att rita böjliga ledningar och lade till ett verktyg Armerad Kabel för att rita metallkapslade elektriska ledningar och rep.

TopoTools och Lantmäterikoordinater

3D topomodell i WildTools

Du kan nu importera och exportera ASCII lantmäterikoordinater från en lantmätarinstrument för att ta in 3D topografikoordinater i TopoTools, och vi har 3D-vyer i TopoTools. Det är som att ha ett 3D modelleringsprogram inuti WildTools.

 

Det finns en ny Topo Trollstav i TopoTools.

 

Vi har också  lagt till möjligheten att importera GPX och Google Earth platsmarkeringar, så du kan åka runt med din iPhone och importera dina spår i PowerCADD.

Verktyg skapade för Användare och av Användare

 

Det här är vad som hänt i WildTools under de hårda tiderna i landet. Men de nedslåenfde villkoren och mörka momenten är bränsle som ger energi till all denna aktibitet. Detta är verktyg som har utvecklats av mycket kreativa människor, samarbetande i denna skapelse  har dessa aldrig träffats eller talat med varandra. Säkerligen är detta också fallet med de Franska Impressionisterna! Och när du reflekterar över vad de har gjort under dessa plågsamma tider, de är att beundra för deras gåvor än beklagas för deras situation.

 

Jag  hoppas att du efter att ha läst detta fått en känsla av hur dessa verktyyg har kommit att utvecklas, passionen hos och rollen av användare som har samarbetat och bidragit,   bara intresserade av att skapa fantastiska verktyg.

 

Alfred Scott

Tag fram en Piska, en Stol … och Ditt Kreditkort

Som du kan se tar denna senaste version av WildTools det hela till en helt ny nivå, och det låter dig göra saker som du aldrig haft en dröm om fölrut. Erfarenheten av att rita blir blir bättre och bättre. Och roligare. Det ör dags att släppa loss ditt geni med en heelt ny säck av trick.

 

Beställ ditt idag hos Segebaden CAd-data:

PowerCADD 9.1.2 har en del ändringar som är viktiga, men det finns mer på gång. Vi har kört PowerCADD med Mavericks nu och väntar oss att ha en kompatibel version tillgänglig när Mavericks och den nya Mac Pro are släpps senar i år. Mac Pro är förstås "overkill" för en typisk PowerCADD-användare, men vi kan inte vänta för att se det köras på den nya maskinen. Det kan bli som att använda ett gevär i stället för en  en flugsmälla, men vi är ju lite tokiga, eller hur?

 

Och vi har börjat arbetet med PowewrCADD 10 där fokus är att ge programmet ett modernare utseeende. Stöd för högupplösande skärmar. Fullskärmsmod, Tabbar. Styrplattegester, taggar, etc. Och som också kommer att arbeta med förblindande fart på nästa generation maskiner och operativsystem … lånt, långt in i framtiden.

 

Och om du är en användare med PowerCADD 8 som 'sitter på staketet' … har du ingen ursäkt att inte flytta till PowerCADD 9 och WildTools 10.

Segebaden CAD-Data HB

Box 44

SE-178 02 Drottningholm