Välkommen

Välkommen till WildTools i världen runt PowerCADD. Det här är en förminskad och förkortad kopia av Handboken till WildTools så att du kan se vad de olika verktygen och kommandona kan göra.

Alfred Scott:

Jag skapade WildTools för att jag ritar. Jag har tillbringat många år vid ritbordet för att producera mycket detaljerade ritningar i tusch på mylar av konstruktionsritningar för flygplan med gamla verktyg som böjliga rin med vikter. Jag lägger största vikt vid hur mina ritningar ser ut och har ägnat många tusen timmar åt att producera dem. Att rita innebär för mig ont i ryggen, trötta ögon, långa timmar, och leda när man måste ändra en tushad ritning.

När jag ritar på en dator blir jag ofta frustrerad av oförmågan att göra något som borde vara enkelt. Dessa frustrationer ledde mig till att skapa WildTools. När jag började ville jag slå näven genom skärmen var tionde minut eller så. Men när vi kom ut med den första versionen av WildTools för många år sedan blev arbetet med at rita på dator dramatiskt förenklat och alla och de flesta frustrationerna försvann. Nu gick det att rita det mesta.

Sedan under de följande åren har jag fortsatt att lägga till verktyg och någonstans i processen hände något magiskt. Alla som var med om det beskriver det i samma termer-- att någon gång under det året passerade datorritandet en tröskel. Att rita på dator började bli underbart. Det blev roligt. Man började rapportera produktivitetsvinster på 25, 50 och 100% över en dag.

Jag har funnit att de flesta finner det svårt att föreställa sig hur det är att rita med riktigt bra programvara. Du har redan gått igenom en inlärningsprocess, vad du använder just nu fungerar utmärkt, och du vill absolut inte spendera mer tid på att lära något nytt. Alla har något av detta i sig, men jag uppmanar dig att lyssna till de passionerade användarna av detta program och du får en hum om vad det handlar om. Vad WildTools för med sig är möjligheten att fokusera helt på ritandet -- och inte slåss med en dator.

Tänk efter hur många du känner som hatar sitt CAD-program och ändå använder det. Lyssna till rösterna från dem som använder WildTools och lägg märke till hur ofta ordet 'kärlek' används. Och när du till slut byter till PowerCADD och WildTools kommer du att förstå!

Om du vill veta mer om hur WildTools kom till kan det kanske roa dig att läsa följande artiklar:

Alfred Scott

 

CAD Malarky     Programming, WildTools and Depression     If the Software...

 

Om du vill se vad jag gör på min övriga tid kom gärna och besök Sequoia Aircraft websida.

 

Segebaden CAD-Data HB

Box 44

SE-178 02 Drottningholm

Tel: +4687590125

mob: +46704914288

www.segebaden-cad-data.se

In2Space